CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

STUDIU DE PIATA: Peste 51% dintre romanii din comunitatea Criptomonede Romania au investit in XRP, ETH si BTC

STUDIU DE PIATA: Peste 51% dintre romanii din comunitatea Criptomonede Romania au investit in XRP, ETH si BTC

*Peste 51% dintre romanii din comunitatea Criptomonede Romania au investit in XRP, ETH si BTC in ultimele 6 luni.

* Romanii incep sa inteleaga criptomoneda XRP si sunt interesati sa investeasca in acest produs

* Piata cripto incepe sa creasca. XRP a avut cea mai mare crestere din ultima perioada si se afla pe un trend ascendent

Criptomonitor.ro este cel mai nou portal de stiri world wide despre criptomonede, legislatie, reglementari in domeniu, mining si exchange-uri. Recent, in cadrul grupului  inchis de Facebook – Criptomonede Romania, o comunitate cu peste 14.000 de membri, a fost expus un poll.

Astfel, la intrebarea – In ce monede ati investit cu preponderenta, in ce moneda ati investit mai mult?, au raspuns peste 500 de intervievati.

Prima pozitie a fost ocupata de investitorii care au ales XRP cu peste 120 de voturi. Pe locul II s-au clasat cei care au investit in ETH cu peste 100 de voturi. Alaturi de ei in top III apar si investitorii in BTC, cu 55 de voturi. Procentul total al celor trei cripto a depasit 51% din totalul respondentilor.

Pozitiile de la locurile IV la X sunt ocupate, in ordine descrescatoare de urmatoarele criptomenede : ADA, Tron, Electroleum, NEO, EOS, IOTA si ZIL. Toate aceste cripto au strans peste 100 de voturi, asta inseamna aproape un procent de 20%.

Restul procentelor pana la 100% sunt acoperite de o lista de 40 de criptomonede, dintre care spicuim : Wanchain, Dash, Linecoin, Vchain, DogeCoin, XLM, Monero si Aeron.

Am simtit nevoia sa avem acest poll pentru ca vrem sa mizam pe un continut transparent pe platforma criptomonitor.ro. Dincolo de informatiile utilitare despre exchange-uri, perechi de trade, reglementari SEC, platforme ICO, suntem interesati sa intelegem cum functioneaza piata cripto din Romania si cum aleg cititorii criptomonitor.ro criptomonedele in care investesc. Prin urmare, ne intereseaza sa le oferim content focusat pe nevoile lor”,  afirmă Andrei Ursachi, owner si investitor al platformei criptomonitor.ro.

Ce spun investitorii despre alegerile lor ?

Urmatoarele opinii apartin unor membrii ai comunitatii Criptomonede Romania, cititori ai platformei criptomonitor.ro si respondenti in cadrul poll-ului.

Marcel Misaros : ,,Eu am ales Electroleum. De ce ? Am auzit de la prieteni, de la cunoscuti. Am inceput prin a investi in electroneum pentru ca am auzit ca are potential mare. M-am interesat si eu despre ea si am cumparat. Investitia am facut-o pe termen lung si sper ca aceasta cripto sa ajunga cel putin un dolar peste cativa ani.”

Andrei Catalin : ,,Eu am ales EOS alaturi de alte 13 criptomonede. Mi-am dat de la inceput seama ca n-ar fi sustenabil si profitabil sa imi limitez investitia intr-o singura directa. Dar, ca si cantitate cripto si suma investita am ales EOS cu preponderenta. Mi-a recomandat un prieten care investeste in cripto de peste 3 ani si el m-a convins in ce cripto sa investesc si in ce proportii.,,

Emil Ardelean, Global Mining Pool:  ,, Eu am ales sa investesc in Bitcoin pentru ca este criptomoneda cu cea mai mare notorietate. Si e normal sa fie asa pentru ca este prima aparuta. In plus, compania unde lucrez, Global Mining Pool folosește  BTC ca și monedă de lucru. Toate plățile se fac in BTC și toate comisioanele se plătesc la fel. Am bifat că investesc in BTC pentru ca e singura monedă cu care am lucrat si sunt familiarizat cu ea. Dar ma gandesc in viitor sa-mi aloc fonduri si spre XRP.

In alta ordine de idei, ca si in lumea fiat, cred ca e bine să existe cât mai multe monede virtuale independente care să nu  fie influențate de variațiile celorlalte ca și acum. Eu am descoperit lumea crypto de cateva luni si mai am de invatat din aceasta piata. Si daca sunt persoane interesate sa discute cu mine despre compania unde lucrez, despre investiile pe care le fac acolo si cum se fac, sunt la un click distanta. Pentru ca in aceasta piata doar prin colaborare putem reusi ,,

XRP sau Webdollar?

Ovidiu Prelipcean: Am ales XRP deoarece atunci cand creezi o tehnologie blockchain, trebuie sa ai in vedere macar doua din trei particularitati: scalabilitate, securitate si descentralizare. La inceput cand developerii au creat ledgerul XRP, l-au ales pentru scalabilitate si securitate. Intre timp, cu ajutorul comunitatii din jurul XRP, acest ledger a devenit mai descentralizat decat bitcoinul.Si nu doar asta ar fi diferenta. Dupa parerea mea minatul nu mai are viitor. Am sa explic si de ce. La inceput cand bitcoinul se mina pe un laptop toti spuneau ca guvernul nu poate sa  faca nimic.

Acum cand sunt ferme de minare foarte mari si cand minarea btc consuma mai mult decat orice alta operatiune, guvernul poate interveni foarte usor si sa inchida fermele de minare si implicit reteaua bitcoin. Lumea se indreapta spre tehnologii sustenabile, iar prin minerit creste consumul. Ca sa fac o paralela, e ca si cand piata ar adopta masini electrice sau hybrid si cineva vine cu un ,,tractor’’ care consuma 25-30 de litri la o suta de km. Mining-ul nu mai face fata. Lumea cauta sa micsoreze consumul de electricitate iar prin minerit creste consumul. Asta e problema ,,

Marius I. : ,,Eu am ales webdollar pentru ca este cea mai accesibila criptomoneda. Am aflat de ea de la niste prieteni. Este cea mai versatila, cea mai simpla. Am intrat pe site si instant am avut doua wallet-uri si am inceput sa minez direct din browser. Exista déjà magazine in Asia unde pot folosi webdollar pentru achizitii de bunuri. In plus, este singura noastra criptomoneda. Este ideea unor romani. De ce sa nu ajut o comunitate autohtona decat sa arunc cu banii pentru corporatiile din afara ,,

Concluzii

Este interesat de observat un pattern printre investitori. Majoritatea dintre cei care au optat pentru o anumita criptomoneda au facut-o mai degraba la recomandarea unui prieten decat in urma unei analize temeinice a pietei. Ce se va intampla cu piata si cat de mult vor mai creste criptomonedele, vom afla in urmatoarele luni.

Indiferent ce criptomoneda alegem, este important sa ne asiguram ca avem control asupra lor. Si daca vrem un plus de siguranta, putem sa tranzactionam diferite monede apoi sa le convertim in Bitcoin si sa le stocam pe un cold Wallet. Si daca tot suntem in zona de inovatie, afla cum sa iti pastrezi contul de tranzactionare in siguranta cu Archos T-mini. 

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.