Tianya, Facebook-ul chinezilor, isi lanseaza o criptomoneda. Huobi sustine proiectul

Tianya, Facebook-ul chinezilor, isi lanseaza o criptomoneda. Huobi sustine proiectul

Nu se stie ce va face Facebook in viitor, dar compania Tianya din China, care detine o retea sociala de peste 130 de milioane de useri in China si alte state asiatice, isi lanseaza o criptomoneda bazata pe un blockchain propriu.

 

Noul ecosistem va fi lansat pe 8 august și va utiliza un token bazat pe blockchain numit TYT, în conformitate cu un anunț anunțat recent comunității. Daca proiectul va avea succes, poate fi un deschizator de drumuri si pentru alte companii care au acelasi model de business.

Tianya face un pas istoric pentru zona de cripto

Comunitatea Tianya a înregistrat o creștere rapidă în doar câțiva ani prin modelul său „netizen” de auto-organizare. Comunitatea, după șase luni de cercetare și proiectare, a implementat o tehnologie de tip blockchain pentru a-și reconstrui ecosistemul, pentru a permite fiecărui cetățean să participe la autonomia comunității.

Comunitatea Tianya este unul dintre numeroasele proiecte ale Tianya Community Network Technology Co., Ltd., o platformă de servicii fondată în 1999 în Hainan, China, și are sucursale în întreaga China și Singapore, precum și în Statele Unite.

Tokenul Tianya (TYT) va fi singurul voucher în cadrul noului ecosistem. Va exista o limită de 90 de miliarde de jetoane. Utilizatorii vor primi jetoane bazate pe contribuțiile lor la comunitate.

Cum va functiona tokenul TYT

Jetoanele vor fi folosite în primul rând pentru a finaliza tranzacțiile în cadrul comunității.
Comunitatea va rezerva 20% din TYT pentru stimulente de echipă, precum și pentru promovarea funcționării și dezvoltării ecologice.

Optzeci la sută din TYT vor fi alocate pentru recompensele comportamentului comunității. Utilizatorii vor fi recompensați pentru participarea la guvernare și crearea conținutului. Eliberarea jetoanelor va fi redusă în fiecare an pe o perioadă de 20 de ani.

Altfel spus, primesti criptomonede in functie de cate like-uri, share-uri, comment-uri ai in platforma, de timpul petrecut si de continutul pe care il postezi. Sa incercam sa ne imaginam cum ar fi ca Facebook sa implementeze un astfel de sistem. Sa primesti criptomonede in functie de cat timp stai pe Facebook.

HUOBI SUSTINE PROIECTUL SI CONCEPTUL

Huobi Labs, un incubator de tip blockchain care face parte din bursa de cripo Huobi, a semnat un acord cu Comunitatea Tianya în luna mai pentru a construi un „Laborator Global Blockchain Cultural și Creativ” în provincia Hainan.

Huobi Labs a lansat de asemenea un fond de miliarde de dolari pentru a sprijini industria de blockchain la nivel global. În același timp, guvernul chinez, în cadrul „noii sale epoci a caracteristicilor socialismului chinezesc”, a oferit Zona Economică Specială din Hainan o misiune de reformare economică. Strategia națională a fost planificată, desfășurată și promovată de președintele Xi Jiping.

HUOBI tot mai interesata de piata din SUA

Deși nu funcționează oficial sub marca Huobi, HBUS este un „partener strategic” al companiei Huobi din Singapore, care controlează deja cel de-al patrulea mare schimb valutar de criptomonede.

Partenerul nostru strategic, Huobi, a devenit cea mai mare piață a activelor digitale la nivel global. Deoarece acceptul investitorilor în moneda virtuală și activul digital crește, am văzut o cerere incredibil de mare în SUA. Suntem încântați să lansăm partenerul strategic al Huobi. Motivul? Pentru a servi un număr tot mai mare de oameni care participă la tranzacționarea în valută virtuală”. Declaratia ii apartine lui Frank Fu, CEO de HBUS, într-o declarație furnizată CCN.

Ca și multe alte burse din SUA, HBUS are sediul în afara orașului San Francisco. La lansare a deschis cu mai multe criptomonede. Cele mai solicitate au fost: bitcoin, ethereum, cash bitcoin, litecoin, dash, tether și civic. În mod evident absent de pe această listă este tokenul Huobi.

Sursa: https://www.ccn.com