Tokenul Bitfinex Leo ar putea merita o a doua privire

Tokenul Bitfinex Leo ar putea merita o a doua privire


In ultimele 2 luni, mai multe exchange-uri cripto si-au lansat propriile tokenuri pentru a strânge bani. Tokenuri de schimb precum cele de la Binance, Huobi si OKEX ofera reduceri la tranzactionare si programe buy-back pentru a încuraja circulația.

Aceste tokenuri de utilizat au fost, in general, investitii de succes si analistii de la Crypto Briefing au oferit pentru BNB unul dintre cele mai mari grade intr-un raport la nivel institutional. Din acel moment, moneda a crescut in valoare de la 19.75$ la nivelul curent de putin peste 35.00$.

Tokenul Bitfinex, LEO (UNUS SED LEO) ar putea deveni un adversar puternic, conform mai multor companii de research cripto. Raporturile lor sugereaza ca LEO ar putea avea cea mai buna economie cripto din toate criptomonedele.

Bitfinex a strans 1 miliard de dolari din vanzarea tokenului LEO in mai putin de 10 zile. Tokenul a fost vandut cu 1$, si acum valoreaza aproape 1.96$ din moment ce au inceput sa fie tranzactionate pe Bitfinex pe 20 Mai.

La ce este folosit LEO?

Conform documentatiei originale, LEO este un token de utilitati care aduce beneficii utilizatorilor din intregul portofoliu iFines, inclusiv Bitfinex, Ethfinex, EOSfinex si alte produse.

Bitfinex va rascumpara si arde tokenuri in fiecare luna folosind 27% din venitul sau, pe langa faptul ca ofera reduceri pentru tranzactionarea LEO, retragerea, vanzarea si taxele derivate. Mai important, rascumpararea lunara este facuta direct pe piata; acesta este un diferentiator cheie de Binance, care arde tokenurile din trezoreria lor BNB.

Cumpararea de tokenuri la pretul pietei pe exchange-ul companiei bune si mai multa presiune pe pretul LEO. Bitfinex planuieste eventual sa rascumpere toata rezerva de tokenuri LEO, spre deosebire de Binance, care va arde doar 50% din valoarea totala.

Un alt diferentiator este ca tokenurile Binance reprezinta doar 20% din profitul lor semestrial, in timp ce Bitfinex va arde LEO egale cu 27% din castigurile totale. Matematic, Bitfinex ar putea sa arda cu 40% mai multe tokenuri decat Binance pe baza lunara, conform analistilor de la Picolo. Maple Leaf Capital estimeaza ca Bitfinex va cheltui aproximativ 100 de milioane pe an pentru a arde tokenuri, care cel mai probabil vor surclasa Binance.

Cu toate acestea, nu valoreaza mare lucru ca spre deosebire de tokenurile LEO, Binance a adaugat valoare extra pentru BNB, cu BinanceChain si participarea in IEO.

LEO va fi Regele Junglei?

Deoarece economia tokenurilor este mai structurata decat alte tokenuri, analistii pot folosi metode de evaluare mai traditionale pentru a determina valoarea LEO.

Conform Picolo Research, moneda este subevaluata si destinata sa depaseasca asteptarile pietei; i-au dat un rating de „cumpara”. Firma de research bazata in Singapore a calculat un pret de target de 2.24%, cu un bull case de 5.79% si un bear case de 1.15%.

Desi analizele sunt bullish, trebuie sa tinem minte ca aceasta este o moneda de mare risc. Pentru majoritatea investitorilor, detinerea de criptomonede este suficient de riscanta. Daca adaugam istoria controversata a Bitfinex cuplata cu saga NYAG, aceasta moneda ar putea cadea pe partea investitorilor carora nu le plac riscurile.

Chiar si asa, poate teama care inconjoara Bitfinex si Tether nu este asa de rea pe cat ne imaginam. Considerand ca exchange-ul a strans 1 miliard in mai putin de 10 zile, nu ne putem abtine sa ne intrebam daca cheltuitorii mari stiau mai mult decat investitorul obisnuit.