Tot ce inseamna cripto va deveni o industrie legitima in Coreea de Sud

Tot ce inseamna cripto va deveni o industrie legitima in Coreea de Sud

Coreea de Sud devine una dintre tarile cele mai deschise spre zona de cryptocurrency. Motivul? Pe parcursul ultimelor două luni, investitorii de pe piața cripto locală din Coreea de Sud și-au exprimat în mod continuu optimismul față de o schimbare drastică în peisajul de reglementare.

De la începutul lunii februarie, piața criptografică a suferit cea de-a treia corecție din istoria sa, înregistrând o scădere a prețului cu 78%. În ciuda pieței de urși, industria criptocurrency a Coreei de Sud a înregistrat progrese semnificative legate de reglementare și adoptare.

Coreea de Sud vrea sa dea o lectie statelor din Europa si nu numai

Datorită volatilității extreme a pieței cripto, marea majoritate a investitorilor de pe piața mondială s-au concentrat recent asupra tendinței prețurilor pe termen scurt și asupra mișcărilor cripto majore.

Cu toate acestea, în timp ce prețul criptomonedelor este o măsură importantă care demonstrează nivelul de adoptare a activelor digitale, este la fel de important să recunoaștem evoluțiile pozitive din sectorul cripto.

Începând cu luna iunie, piața cripto din Coreea de Sud a înregistrat progrese reale în ceea ce privește reglementarea digitală a activelor. Asta în primul rând datorită eforturilor crescânde ale guvernului de a pune în aplicare cadre de reglementare practice pentru companiile de criptare și blocuri.

Cum au reusit autoritatile din Coreea de Sud?

Autoritățile financiare locale și Comisia pentru servicii financiare (FSC), principalul organ de supraveghere financiară al Coreei de Sud, s-au concentrat pe legitimizarea industriei prin recunoașterea cripto ca instituții financiare reglementate. Mai mult, ele au fost plasate sub autoritatea FSC.

Odată ce Congresul adoptă proiectul de lege privind criptarea bancnotelor și zona blockchain, fiecare schimb de cripto va fi impus prin lege. De ce? Pentru a se conforma acelorași politici privind securitatea, gestiunea internă și spălarea banilor (AML). Asta inseamna ca băncile locale și instituțiile financiare trebuie să rămână în conformitate cu protocoalele guvernamentale.

Ce se va intampla cu proiectele de cripto din Coreea?

Autoritățile de la FSC au subliniat că proiectul de lege, dacă va fi adoptat, va pune capăt efectiv „Kimchi Premium”. Efect care a scăzut substanțial din decembrie anul trecut și va reduce cazurile de încălcare a securității și atacuri de hacking.

Câțiva oficiali guvernamentali au cerut FSC să solicite schimburi pentru a obține o asigurare pentru zonele de mining de criptare. Astfel încât platformele de tranzacționare să poată rambursa clienții lor dacă fondurile lor sunt furate în atacuri potențiale de hacking.

În această săptămână, Coreea de Sud și-a stabilit bugetul pentru dezvoltarea blockchain în 2019. Vorbim de o suma mai mare decât a cheltuit vreodată în dezvoltarea și implementarea tehnologiilor inovatoare. Guvernul nu a cheltuit o sumă atât de mare de capital pe alte tehnologii. Nu a investit atat in inteligența artificială. Sau in realitatea virtuală.

În urma entuziasmului demonstrat de guvernul federal, guvernele regionale, cum ar fi Busan, al doilea oraș ca mărime din Coreea de Sud, și-au dezvăluit public intenția de a crea următoarea „Valea Crypto” din țară, atrăgând schimburile de cripto, afaceri si dezvoltatori.

Insula Jeju este o regiune din Coreea de Sud. Ea are autoritatea de a funcționa independent în afara guvernului federal. Cei de aici au declarat  că intenționează să evolueze. Vor sa devina  următoarea ,,Malta”. Un paradis pentru afaceri de tip criptocurrency și blocuri.

Sursa: https://www.ccn.com