TransferGO a primit licenta de a opera si criptomonede prin e-money in UE

TransferGO a primit licenta de a opera si criptomonede prin e-money in UE

TransferGo, companie de transferuri online internaționale rapide, anunță primirea licenței e-money de la Banca Lituaniei. Noua licență facilitează simplificarea și accelerarea transferurilor internaționale de bani, precum și transferul în timp real al banilor utilizând serviciile TransferGo. Practic TransferGO permite si operarea de transfer de criptomonede.

TransferGO face pasul spre zona cripto

Odată cu accesarea facilităților oferite de parteneriatul cu Banca Lituaniei, compania vizează noi căi de extindere a operațiunilor, cu accent pe dezvoltarea de servicii inovatoare. Licența acordă permisiunea de a utiliza bani electronici în Uniunea Europeană și oferă companiei un set mai larg de opțiuni operaționale, cum ar fi posibilitatea de stocare a banilor clienților în depozite.

Obținerea licenței de monedă electronică deschide un nou capitol în dezvoltarea business-ului nostru și suntem încrezători că această colaborare ne va ajuta să accesăm noi căi de dezvoltare. Noua licență ne apropie și mai mult de obiectivul nostru principal, și anume acela de a facilita transferuri de bani cât mai rapid între clienți, dar și de a crea produse financiare competitive, aliniate la nevoile consumatorilor”, a declarat Daumantas Dvilinskas, CEO al TransferGo.

Ce inseamna aceasta licenta pentru TransferGO?

Procesul de accesare a licenței a fost unul dintre cele mai importante obiective urmărite de companie anul acesta și se înscrie în strategia TransferGo de a investi în consolidarea afacerilor sale. TransferGo se va afla în continuare sub supravegherea Autorității de Servicii Financiare din Regatul Unit (UK) și va continua să utilizeze licența eliberată în UK pentru transferurile financiare internaționale. Licența de monedă electronică emisă de Banca Lituaniei acoperă mai multe opțiuni decât cea obținută în UK și permite dezvoltarea de noi produse, în paralel cu îmbunătățirea serviciilor deja disponibile.

Cu operațiuni în peste 47 de țări din întreaga lume și peste 1 miliard de euro transferați prin intermediul serviciilor proprii, TransferGo s-a poziționat drept unul dintre cei mai importanți jucători din Fintech-ul european precum și în segmentul de transferuri de bani online. De-a lungul timpului, compania a atras investiții de 17,8 milioane de euro cu scopul de a susține extinderea operațiunilor și diversificarea portofoliului de produse financiare.

TransferGO si evolutia sa pe piata internationala

Evoluția dinamică a afacerilor TransferGo a primit printre altele și recunoașterea oficială. Cum? Prin primirea „Premiilor Europas”. Vorbim de una dintre cele mai prestigioase competiții europene de tehnologie. Competitia este organizată de publicația TechCrunch.

Compania a fost nominalizată în luna iunie drept finalistă la categoria „Start-upul cu cea mai rapidă creștere” pe baza votului a peste 10.000 de specialiști din industria tehnologică.

TransferGo oferă servicii rapide şi la costuri mici, atât persoanelor fizice, cât şi companiilor. Serviciul online a câştigat încrederea a peste 650.000 de consumatori din întreaga lume, numărul acestora crescând lunar cu zeci de mii de noi clienți.

Până în prezent, românii au trimis peste 100 de milioane de euro prin intermediul serviciilor TransferGo.  Valoarea medie a fiecărei tranzacții a fost de peste 420 de euro.

Cine este TransferGo

TransferGo este o companie de transfer internațional de bani online, în timp real și la costuri mici. TransferGO se adreseaza persoanelor care doresc să trimită bani fără a plăti taxele percepute de bănci. Compania a fost înființată în 2012 de patru fondatori de origine lituaniană. Sediul central se află în Londra, Marea Britanie. În prezent, compania are birouri și în Vilnius, Berlin și Varșovia.

TransferGo oferă transfer de bani la nivel internațional, rapid și la costuri mici, între 47 de țări din întreaga lume. Folosind sistemul inovator TransferGo, migranții pot trimite bani peste hotare. Cum? Folosind un model digital din cont în cont. Ce inseamna asta? E simplu. Practic banii nu trebuie să părăsească țara. Banii sunt transferați local-in/local-out.

TransferGo este activ pe piața din România din iunie 2015.

Sursa: criptomonitor.ro