Ultimul acord dintre BNP Paribas si BBVA cu UFJ din Japonia ameninta suprematia SWIFT in favoarea XRP

Ultimul acord dintre BNP Paribas si BBVA cu UFJ din Japonia ameninta suprematia SWIFT in favoarea XRP

Suprematia protocolului SWIFT este amenintata, după ce două bănci dintre cele mai mari banci europene au incheiat un protocol de tip blockchain cu o institutie bancara nipona. Vorbim practic de primul împrumut sindicalizat bazat pe blockchain intre institutii bancare aflate pe continente diferite.

XRP vs. SWIFT?

BNP Paribas din Franța, banca spaniolă BBVA alaturi de Grupul Financiar Mitsubishi UFJ din Japonia,  au utilizat o rețea privată de blocuri în organizarea unui împrumut sindicalizat în valoare de 150 milioane USD pentru operatorul de rețea Red Electrica. Potrivit Financial Times, consilierilor juridici li s-a acordat, de asemenea, acces la rețeaua privată de blocuri, permițând schimbul instant de informații între toate părțile afacerii.

Potrivit BBVA, pilotul blocului este dovada că tehnologia distribuită a cărților (DLT) ar putea transforma afacerea împrumutului sindicalizat prin simplificarea și scurtarea perioadei de așteptare de la aproximativ două săptămâni între 24 și 48 de ore.

Timpul necesar procesării documentației și semnării împrumuturilor sindicalizate, de exemplu, poate fi redus la câteva minute de la câteva ore. În plus, clienții își vor reduce costurile de operare, deoarece prin faptul că sistemul înregistrează totul automat, cheltuielile de birou pot fi reduse semnificativ.

Credit de 91 de milioane de dolari SUA

Aceasta nu este prima dată când BBVA se îndreaptă spre tehnologia de blockchain. La începutul acestui an, după cum a raportat CCN, cel de-al doilea cel mai mare creditor din Spania a emis un împrumut pentru întreprinderi în valoare de 91 milioane USD în blockchain. La fel ca și în cazul împrumutului sindicalizat pe care l-a emis împreună cu alți co-creditori, tehnologia blockchain a asistat banca spaniolă în reducerea timpului de procesare.

„Blockchain poate oferi avantaje clare pentru toate părțile pe piața împrumuturilor corporate în ceea ce privește eficiența, transparența și securitatea. Este un alt exemplu al modului în care tehnologia blockchain poate fi utilizată pentru a adăuga valoare serviciilor financiare, ceea ce este esențial pentru strategia noastră „. Declaratia ii apartine lui Carlos Torres Vila, CEO BBVA din Spania.

Ce se va intampla cu SWIFT?

Anul trecut, în luna aprilie, creditorul spaniol a finalizat, de asemenea, o tranzacție de transfer de bani între Spania și Mexic, folosind tehnologia blocului Ripple. Apoi, BBVA a menționat că procesul de succes va contribui la îmbunătățirea experiențelor clienților săi din America de Sud, unde gigantul bancar spaniol are un număr semnificativ de filiale, prin reducerea timpilor de tranzacționare și sporirea transparenței. Peste 50 de plăți denominate în euro au fost efectuate din Spania în Mexic în timpul testelor.

Pe lângă creșterea vitezelor tranzacțiilor, Ripple a estimat că tranzacțiile cu transferul costului banilor ar putea fi reduse cu până la 81% atunci când tehnologia sa a fost utilizată în comparație cu sistemele vechi precum SWIFT.

YOSHITAKA KITAO, CEO SBI GROUP: VOM UTILIZA SI MAI MULT XRP IN TRANZACTII SI PLATI

,,Folosind R3, XRP este folosit mai mul” , a spus Kitao. Grupul SBI este una dintre cele mai mari instituții financiare din Japonia, care dețin mai multe miliarde de dolari și care operează cu trei întreprinderi de bază în managementul activelor, al biotehnologiei și al serviciilor financiare.

De la crearea SBI Ripple Asia, un consorțiu format din peste 60 de bănci japoneze, grupul SBI a condus dezvoltarea și implementarea produselor bazate pe XRP în Asia. De ce R3? În mai 2017, grupul SBI a condus o rundă de finanțare de 107 milioane de dolari pentru R3CEV, cel mai mare consorțiu de blocuri din istoria industriei care a ridicat sute de milioane de dolari pentru a dezvolta rețele de blocuri de tip enterprise.

De atunci, pe parcursul ultimului an, Grupul SBI a colaborat cu R3 pentru a crea o varietate de sisteme bazate pe blocuri care să fie utilizate de conglomerate de mari dimensiuni. În luna aprilie a acestui an, SBI Bank LLC, o bancă importantă din Rusia, operată de grupul SBI, sa alăturat consorțiului R3 blockchain pentru a coopera cu sute de instituții financiare din cadrul consorțiilor în testarea produselor din blocuri.

Sursa: https://www.ccn.com