US Customs and Border testează propriul concept blockchain

US Customs and Border testează propriul concept blockchain

Comitetul american, United States Customs and Border Protection (CBP) plănuiește demararea unui test live a propriei tehnologii tip blockchain.

Comitetul, Commercial Customs Operations Advisory Committee (COAC), va desfășura o serie de teste începând cu sfârșitul lunii august ce vor ține până la finele lui septembrie conform unui anunț publicat în cadrul site-ului CBP.

COAC este sfătuitor al secretarilor din cadrul departamentelor, Department of the Treasury si Department of Homeland Security.

Anunțul a fost făcut prin intermediul  subcomitetului COAC, Next Generation Facilitation Subcommittee, o entitate constând în patru echipe ce au ca scop îmbunătățirea schimburilor și gestiunii din cadrul CBP.

În acest moment, subcomitetul este implicat în patru proiecte aflate în plină desfășurare ce au la bază tehnologia de tip blockchain. Unul dintre acestea se numește „Intellectual Property Rights Proof of Concept” și constă în încercarea de a realiza transporturi prin intermediul tehnologiei blockchain, având la bază  relații pre-existente de tip licențiator și licențiat.

Conform celui mai recent raport emis de către COAC, acest studiu de fezabilitate va fi supus testării live începând cu luna august: „Grupul a fost deosebit de activ în cadrul studiului de fezabilitate privind drepturile de proprietate intelectuală. De la ultima întrunire din luna martie, echipa a progresat de la conceptul de ansamblu al proiectului, la implementarea planului inițial și integrarea sistemelor Trade și CBP. Testarea live a sistemului va începe la finele lunii august și se va încheia la sfărșitul lunii septembrie.”

Testare inițială a expedițiilor blockchain

CBP a derulat un șir de teste live pentru un proiect de efectuare de expediții ce au avut la bază tehnologia blockchain încă din anul 2018. Acest proiect a avut ca rol testarea unui sistem tip blockchain de urmărire a acestor expediții. Sistemul a constat în combinarea unei aplicații proprii CBP cu platforma blockchain dezvoltată de către departamentul de securitate, Department of Homeland Security.

Vincent Annunziato, director al diviziei Transformation & Innovation Division din cadrul CBP, a menționat că a crezut inițial că platformele vor fi incompatibile. Ca parte a testării, CBP a intenționat setarea de standarde de interacțiune între diferite platforme blockchain în așa fel încât toate firmele și programele software să se poată conecta ușor la sistemul vamal în viitor.