Vedere de ansamblu asupra pieței VET/USD: VeChain se extinde în cadrul importurilor de vinuri ale Chinei, prețul scade după o scurtă perioadă de revenire

Vedere de ansamblu asupra pieței VET/USD: VeChain se extinde în cadrul importurilor de vinuri ale Chinei, prețul scade după o scurtă perioadă de revenire

  • Platforma VeChain de urmărire a vinurilor a fost lansată anul trecut ca urmare a unei colaborări cu un important importator de vinuri din China
  • A fost înregistrată o creștere de 10% a nivelului vânzărilor ca urmare a integrării în cadrul platformei VeChain

Sticle de Penfolds Bin-407 sunt acum disponibile în cadrul a trei locații diferite, etichetate de către platforma VeChain’s Wine Traceability. Penfolds este unul dintre cele mai cunoscuți producători de vinuri din Australia.

Platforma VeChain’s Wine Traceability a fost lansată anul trecut în colaborare cu D.I.G, Shanghai Waigaoqiao Direct Imported Goods Co, un important importator de vinuri din China.

Scopul principal al acetei platforme este acela de a autentifica originea fiecărei sticle de vin în parte și de a opri circulația de vinuri contrafăcute. Conform raportărilor, comercializarea de vinuri contrafăcute a reprezentat 1 milion de dolari americani din vânzările realizate în anul 2017 în Shanghai și mai mult de 2,8 milioane de dolari americani în Zhengzhou.

D.I.G. a afirmat că integrarea în cadrul acestei platforme a generat vânzări cu 10% mai mari, aceasta reprezentând o soluție viabilă în sporirea încrederii consumatorilor.

„Citind cipul NFC clienții pot accesa informații relevante despre produs, informații stocate în cadrul unui blockchain, acestea incluzând date despre proveniența vinului verificate de către auditori independenți precum DNV GL.

Prin intermediul tehnologiei VeChainThor Blockchain și a platformei WTP, Penfolds precum și producători similari de vinuri, se asigură că numărul de produse contrafăcute va scădea permițând totodată consumatorilor să aibă acces la informații suplimentare, sporindu-le astfel încrederea în a cumpăra aceste produse.”

VET/USD are în fine un cuvânt de spus după o perioadă de șase zile consecutive de preț redus. Joi, prețul acestui bun digital a crescut de la 0,0049 dolari americani la 0,0052 dolari americani unde a înregistrat un vârf de 0,0058 dolari americani. Din păcate prețul a scăzut ulterior la valoarea de 0,0048 dolari americani în primele ore ale zilei de vineri.