Visa face o a doua investiție într-un startup crypto

Visa face o a doua investiție într-un startup crypto

Gigantul global de plăti, Visa, a inregistrat a doua investiție într-un proiect crypto prin conducerea unei runde de finanțare de 40$ milioane pentru startup-ul Anchorage, conform unui raport publicat de Fortune pe 10 Iulie.

Visa se pare că a îndrumat runda de finanțare împreună cu firma majoră de cryptomonede Blockchain Capital, pentru a susține serviciul crypto custodial, Anchorage, care a mai strâns 17$ milioane într-o rundă de investiții condusă de Andreessen Horowitz.

În noua rundă, atât contribuția Visa cât și valoarea adunată de Anchora nu au fost dezvăluite, menționează raportul. Atât Visa cât și Anchorage sunt membri fondatori ai proiectului Facebook, Libra, care a fost dezvăluit oficial pe 18 Iunie.

Așa cum a notat Fortune, runda recentă de finanțare este a doua investiție cunoscută din partea Visa într-o firmă care are legătură cu crypto, gigantul de plăti participând într-o rundă de finanțare de 30$ milioane în startup-ul blockchain Chain, în 2015, împreună cu Nasdaq și Citi. La sfârșitul lui 2018, Chain a fost achiziționat de către firma Lightyear.

Noua finanțare va fi folosită în misiunea lui Anchora de a oferi o alternativă la custodia instituțională bazată pe depozitare, pentru a asigura securitatea activelor utilizatorilor. În loc de asta, compania implementează un sistem care necesită mai multe aprobări și evaluări umane, precum și un software biometric pentru a oferi stocarea sigură a cryptomonedelor, menționează raportul.

La sfârșitul lui Mai, Anchorage a introdus propria asigurare de acoperire, în contradicție cu majoritatea custodienilor care folosesc o combinație de stocare cold și hoț. Susținând că nu toată acoperirea asigurării custodiei crypto este la fel, compania a anunțat că au achiziționat o poliță de asigurare împotriva crimelor, care acoperă ambele tipuri de depozitare a activelor digitale sub o singură poliță.

La mijlocul lui Iunie, Visa a lansat “Visa B2B Connect” un sistem de plăti peste granița derivat din unele aspecte ale tehnologiei blockchain.