Visa Investește 40$ milioane într-un startup crypto, reprezintă asta acceptarea generală a monedelor?

Visa Investește 40$ milioane într-un startup crypto, reprezintă asta acceptarea generală a monedelor?

 Gigantul de plăți electronice, Visa, împreună cu firma VC, Blockchain Chaital, au strâns 40$ milioane pentru o serie de finanțări de tip B la custodienii de active digitale, Anchorage. Startup-ul, deși nu foarte cunoscut, dorește să încurajeze participarea instituțională în criptomonede. Această ultima rundă de finanțare aduce un total de 57$ milioane investite din 2017.

În timp ce Anchorage este nou venit în spațiul crypto, atât Visa cât și Anchorage sunt companii participante în proiectul Facebook, Libra. În ciuda criticii care înconjoară Libra, asta nu i-a oprit, împreună cu mulți alții, din a intra în jocul crypto.

Anchorage oferă servicii custodiale diferite

Scopul Anchorage este foarte clar. Ei intenționează să aducă investitorii instituționali în spațiul crypto prin oferirea de soluții custodiale singure. Co-fondatorii, Diogo Monica și Nathan McCauley, au scris:

“Am început cu rezolvarea celei mai mari probleme pe care o are industria noastră: găsirea unei modalități de a face deținerea și folosirea de crypto sigure pentru instituții. Încă de la pornirea pe această cale în 2017, am construit cea mai sigură soluție custodiala de pe piață, și am adus la bord unii dintre cel mai importanți investitori instituționali din spațiul crypto, inclusiv Blockchain Capital, Polychain, Paradigm și a16z crypto.”

Serviciile custodiale nu reprezintă nimic nou. Anchorage se diferențiază pe mai multe fronturi, inclusiv caracteristicile de participare precum oferirea de câștiguri pentru staking și inflație, precum și suportul în sistem.

Probabil, cea mai pregnantă diferență este soluția lor de depozitare de ultima generație. Se bazează pe software biometric, precum și multiple sisteme de aprobare, inclusiv evaluarea umană, pentru a securiza activele digitale ale clienților. Monica spune că asta este foarte avantajos pentru că:

“Investitorii obțin acces mai mare și control asupra portofoliilor lor, permițându-le să participe activ și liber în rețelele de criptomonede.”

În legătură cu acest lucru, co-fondatorii desenează o paralelă cu Visa, în care Visa de asemenea oferă “reparații financiare”. Terry Angelos, SVP și Head of Fintech la Visa, a spus:

“Această investiție este consistentă cu strategia globală Visa de a intra într-un parteneriat și de a investi în companiile fintech care apar pe piață… Suntem încântați să adăugăm Anchorage la portofoliul nostru de investiții în creștere.”

Investițiile Visa indică faptul că acceptarea publică este în creștere

Nu cu mult timp în urmă, organizațiile financiare din US, inclusiv Citibank, JPMorgan și Bank of America au interzis tranzacțiile legate de crypto. Asta a avut un efect de murdărire a cryptomonedelor pentru cei care nu dețin monede digitale.

În timp ce Visa avea îngrijorări asupra KYC și AML, aceștia au rămas deschiși când a venit vorba de cryptomonede. Discutând cu CNBC în Octombrie 2018, CEO-ul Visa, Al Kelly a discutat despre amenințarea crypto la afacerile Visa:

“Cu siguranță nu pe termen scurt și mediu. Cred că începem să realizăm că monedele digitale încep să treacă de la a fi o comoditate la a fi un instrument de plata. Vrem să fim la mijlocul fiecărui flux de plata din lume indiferent cum facem asta sau ce valută este în spatele sau. Dacă trebuie să facem asta, vom face asta. Însă acum, este mai mult o comoditate decât o modalitate de plata.”

Chiar și așa, cu investițiile Visa în companiile crypto, se pare că acel moment a venit. Mai mult de atât, interesul Visa în cryptomonede este un indicator al creșterii acceptării generale. Acesta este un termen îndelung discutat în trecut.

Însă acum, în prezent, nu se pot nega dovezile care există în spațiul crypto. Deși un număr mare de probleme încă există, mai ales în cadrul legal global, se pare că ceea ce era mai rău a trecut deja.